Nordic Design

Ny begyndelse - hver dag

Vi vil få folk til at undre sig og se deres bolig på en ny måde - skærpe deres nysgerrighed. Vi stræber efter at omdefinere universelle kendte former og få dem til at blive levende som nye og levende historier.

Intet er statisk, alt er på farten - men stammer fra den samme kilde til oprindelig magt.

 
 

 

 

 

BAGOM DOTTIR

Tankerne bag alle DOTTIR produkter næres af Nordens stemning med de mørke, kolde vintre og lyse, lune sommernætter, de dybe, stille søer og det oprørte hav. Alle produkter fortolker de dragende kontraster i deres kreative udtryk. Vi er det modsatte af nordisk minimalisme og ser os selv som frontløbere af den næste bevægelse inden for Nordisk Design. Kort og godt. Less is a bore.

KONCEPTET

SKABT MED ÅND OG HÅND

Vores designs udspringer af det nordiske væsen. Det er sublimt håndværk, og det gør hvert enkelt produkt unikt. DOTTIR designs kan bruges individuelt eller med dit eksisterende interiør og er med til at udtrykke din personlige stil. Vildt nordisk – tæmmet med håndværk.


PRODUKTION

FRA MING DYNASTIET TIL NORDISK DESIGN

Mange DOTTIR designs har været flere år undervejs, da kun meget få producenter i verden er i stand til at håndtere unikt design og komplicerede glaserings-processer. Vores designs bliver færdiggjort i Dehua i Fujian provinsen i Kina. De er verdensberømte for deres keramiske produktion, som fx ”blanc de chine” - faktisk går produktionen af keramik i denne provins flere hundrede år tilbage til Ming dynastiet.


KUNSTNERE

THORA FINNSDOTTIR

Thora Finnsdottir er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og arbejder i dag som både keramiker, designer og kunstner.  Hendes arbejder er kendetegnet ved hendes passion for at give nyt liv til universelle, genkendelige former. Med en sublim sirlighed og formsans, udfordrer hun fantasien, sanserne og stofligheden.